Lifecoach en verslavingscoach in Nederland en Vlaanderen

Nikki Nooteboom

Op deze planeet sinds 1972, inmiddels 48 jaar. Ik heb twee dochters van 17 en 20. Mijn beroep hiervoor was professioneel fotograaf. Zoals je gemerkt zult hebben ben ik erg open over mijn geschiedenis met verslaving aan alcohol. Dankzij mijn zoektocht naar betere hulp ben ik gaan studeren en mijn eigen therapie gaan ontwikkelen. Inmiddels help ik mensen met of zonder verslaving. Een van mijn specialiteiten is (ontwikkelings-) trauma.

Dat verslaving een symptoom is van je gebrek aan mogelijkheden om te gaan met het leven, werd me éindelijk duidelijk. Dat de oplossing niet ‘copen’ met mijn problematische gedachten en gedrag is, maar inzicht krijgen in waarom ik deed en doe wat ik doe wel. Alcohol was voor mij copen met het leven, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om dat te doen; vaak is er sprake van zelfondermijnend gedrag in het algemeen.

Verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen keuzes en leven. Confronterend, maar bevrijdend. Het leven overweldigt me niet meer zoals vroeger. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik enige controle heb, niet over de buitenwereld, wel over mezelf.

Jij bent het uitgangspunt, niet een standaard diagnose of behandeling

Inmiddels ben ik, naast het begeleiden en adviseren van anderen, constant bezig met studeren, want je kunt altijd leren van de visie van anderen. Ik volg o.a. de laatste cursussen en opleidingen in binnen- en buitenland (hoera voor Internet) bij universiteiten en hogescholen op het gebied van (toegepaste) psychologie, filosofie, neurologie, verslaving, coaching, therapieën etc. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het doel is: mijzelf dusdanig opleiden zodat ik jou als uitgangspunt kan nemen in het coachingsproces. Mijn rugzak zit vol en ik trek eruit wat op dat moment nodig is voor jou, dat betekent dat jij niet moet voldoen aan een standaard ‘ziektebeeld’ met dito therapie.

Mijn opleiding tot nu, naast de literatuur en gesprekken met anderen:

  • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
  • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills (certificaat) – Yale University
  • The Addicted Brain | neurobiology (certificaat) – Emory University
  • Philosophy & The Sciences (certificaat) – The University of Edinburgh
  • Motivational Enhancement Techniques (certificaat) – University of Virginia
  • Skilled Helper Training Course (certificate) – Egan & Ramsay
  • Psychological First Aid (certificate) – Johns Hopkins University
  • Health Coaching Conversations – Imperial College London

Mee bezig:

  • Neuroeconomics – HSE University
  • Trauma psychology and treatment (TIC) – TIC Training Center Colorado USA

Laten we samen kijken hoe ik je kan helpen

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Chat openen
1
WhatsApp
Stuur me gerust een berichtje | groeten, Nikki