Lifecoach en traumatherapeut

lifecoach, carrierecoach en traumatherapeut

Nikki Nooteboom

Vrijwel mijn hele leven heb ik gestoeid met mijzelf, mijn omgeving, de geboden zorg en het leven in het algemeen. Mijn uit de hand gelopen verslaving zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot mijzelf beter te maken, want ik had geen vertrouwen meer in de Geestelijke Gezondheidszorg. Door die hulp was de put alleen maar dieper en donkerder geworden.

Via veel zelfstudie en onderzoek stuitte ik op de groep wetenschappers (externe link naar traumatherapeut.eu) die al decennia bezig is met het ontrafelen van trauma en het vinden van bewezen effectieve methoden om mensen te helpen uit de traumaspiraal van angst en reactiviteit te komen. Door al deze kennis intensief te bestuderen en op mijzelf toe te passen, kon ik beter worden.

Maar het kan anders en ik denk dat het zelfs anders móet dan hoe het bij mij en vele anderen is gegaan en gaat. Mensen lijden en worden niet op de juiste manier geholpen met praattherapieën, medicatie en diagnoses voor het gedrag dat ze vertonen dat meestal maar uit één bron komt: trauma. De wetenschappelijke kennis is er al een hele tijd, maar wordt door het bestaande systeem buiten de deur gehouden. Gelukkig is de doorbraak er eindelijk, mede dankzij het boek van Bessel van der Kolk: The Body Keeps the Score (Traumasporen).

Inmiddels kan ik dicht bij mezelf blijven, kom ik niet meer in aanmerking voor de diagnoses waar men mij mee naar huis had gestuurd en staat mijn leven niet meer in het teken van overleven. Ik kan de verantwoordelijkheid voor mijn leven nu nemen en heb daar alle vertrouwen in. Ik ben inmiddels bijna 50 en ben nu de persoon die mij decennia eerder had kunnen helpen.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld (externe link) bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

TRAUMA:

 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

THERAPEUTISCH:

IFS Institute

 • IFS Continuity, deepening knowledge and skills
 • IFS & Children and Adolescents
 • IFS in action Masterclass by Richard Schwartz
 • IFS Circle, foundations of IFS model

Andere:

 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay

SOMATISCH (lichamelijk):

 • Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden, Ph.D): Body Oriented Therapy Techniques for Trauma and Attachment
 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine
 • Vagal Toning Program – Rewire Therapy Institute
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy

PSYCHOLOGIE e.d.:

 • Vanaf januari: Comprehensive Interpersonal Neurobiology Master course – Dr Dan Siegel (full scholarship)
 • The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University

VERSLAVING:

 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University

DEELGENOMEN AAN:

 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

Laten we samen kijken hoe ik je kan helpen

Chat openen
1
WhatsApp
Stuur me gerust een berichtje | groeten, Nikki