Psychology Cards | Set van 11 divers
17,50 KOOP

Ze vonden ze erg leuk over het algemeen. Bracht leuke verhalen naar voren. Heel herkenbare situatie op een grappige manier verbeeld.

– Harmen Lustig, Psychiatrisch verpleegkundige

Alleen hier te koop!

De Psychology Cards zijn door Nikki en cartoonist Maarten Wolterink ontwikkeld. De reden: een toegankelijke, ietwat sarcastische maar duidelijke manier om gedrag aan te kaarten bij cliënten. Na vragen van andere therapeuten en coaches of ik ze wilde verkopen, heb ik besloten daar gehoor aan te geven. Dus hier zijn ze! Je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf aanschaffen, of voor iemand anders :-).

Het idee:
Als je met een client (of klant) aan het werk bent stuit je regelmatig op niet-helpend gedrag of hardnekkige negatieve overtuigingen. Geef de betreffende kaart aan de client (ik stuur hem blanco op bij online coaching) en laat hem of haar er zolang als nodig op reflecteren. Is de boodschap geland? De client kan de kaart dan doorsturen naar iemand die de boodschap wellicht ook kan gebruiken. Zeker bij o.a. verslaving kan het een middel zijn om contact te leggen met anderen. Gezien het humoristische karakter kan het barrières in communicatie doorbreken.